12 Eylül 2011 Pazartesi

AFMAS

afmas ile ilgili analiz yapacaktım ancak bundan vazgeçtim.
çünkü analiz yapacak bir durum yok ortada. şu anda olumlu ya da olumsuz bir gelişmeye odaklanmış durumda. teknik-temel analiz yapsak ne olur, yapmasak ne olur?

öyküyü bilmeyenler için bir özet yapalım.

esas holding a.ş. ile mars sinema a.ş. birleşmek için yaptığı girişim tekelleşme kaygısı nedeniyle rekabet kurulu'ndan geri döndü ve sonrasında bu karara da itiraz edildi. son durum bu ayın sonunda belli olacak.
şimdi ben bu tarz kumar işlerini sevmem. rekabet kurulu izin verirse afmas hareketlenecek. en azından geldiği seviyelere çıkma ihtimali var. hatta şu anki seviyelerin üç katı bile telaffuz ediliyor.
ama rekabet kurulu nihai kararında ısrar ederse bu sefer de en büyük beklenti yalan olacak.
haa, ne kadar düşer? çok büyük çöküşler olmaz ama bir miktar geri geleceği belli.
ondan sonra belki üzerindeki baskı kalkmış olur, bilemeyiz.

ancak geçenlerde ertuğrul günay'ın çok olumsuz açıklamaları oldu bu birleşmeye dair. belki rekabet kurulu'ndan olumlu haber geleceğini duydu da tepki gösterdi belki sadece kişisel düşüncesini söyledi, emin olamayız. fakat hükümetin kültür bakanı bu düşüncesini söylediği halde rekabet kurulu hükümeti karşısına alır mı onu da zaman gösterecek.
dolayısıyla kumar oynamak isteyenler, kaybedecek çok bir şeyim yok diyenlerin denediği bir tahta.
sonu evet ya da hayır ile biten tahtalar beni ilgilendirmez. örneğin fener, küme düşerse bitti. düşmezse primlenecek.
eee, Allah aşkına başka tahta mı kalmadı borsada yatırım yapacak?
tabi, benzer tahtalarda akıllı olanlar için de müthiş fırsatlar var ama bu şekilde değil; yöntem bu değil.
mesela -tabi temennim bu değil ama- olur da yıl sonunda fener'in şike yaptığı açıklanır ve de küme düşerse herkesin ağladığı, tahtanın tarumar olduğu bir kağıtda nasıl pozisyon alınır, nasıl sabredilerek beklenir ve nasıl bir araba parası bir ev parası olur daha sonra; hep birlikte görürüz. en azından ben göstermeye hazırım.
fener küme düşmezse ve bunun üzerine bir de şampiyon olursa peki? e canım, bütün yatırımlarımı ona mı bağladım Allah aşkına. ondan da ekmek yiyen arkadaşlar adına seviniriz hepsi bu.

evet, sonuçta herkes kendi stratejisini istediği gibi belirleyebilir.

2 yorum:

  1. Üstadım, sizi takip etmek çok güzel, lakin, gün boyu işyerindeyken, sistemimiz blog sitelerine izin vermiyor, biraz geriden takip etmek zorunda kalıyoruz. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. estağfirullah...
    keyif sizin. ne zaman, nasıl ve berede arzu ederseniz o şekilde takip edersiniz.
    saygılar benden olsun.

    YanıtlaSil