2 Eylül 2011 Cuma

yabancı payı ağustos son durum

görüldüğü gibi tablo iç açıcı değil. yabancı son düşüşlerin hiçbirisini alım fırsatı olarak görmemişe ve pozisyon açmamışa benziyor.



ilk önce grafiğimize bakalım ve 01 ağustos-01 eylül arası değişimlerimiz nasıl olmuş inceleyelim. yerli payı artarken (son düşüşleri alım fırsatı olarak görmüş) yabancı payının önce azalıp sonra da yataya bağladığına (azalış çöküş sırasındaki satışlardan) bağladığını görüyoruz. demek ki yabancıya göre henüz dip seviyelerde sayılmayız.








 şimdi bir de yukarıdaki grafiğin dayanak noktası olan verilere göz atalım. burada da sayısal bilgileri açık bir şekilde inceleyebiliriz.








bir defa şunu da peşinen belirteyim. yabancı pılını pırtısını toplayıp, ülkeyi  terk etmiş değil. sadece riskli sayılan hisse senedi piyasasından büyük bir çıkış sonrası yine türkiye sınırları içinde kalarak çok daha güvenli tahvil piyasalarını girmişlerdir. yani para aslında buradadır. bu da gelişmekte olan bir ülke sayılan türkiye'ye itimat edildiğini gösterir. şu da var ki yabancılar henüz riskli varlıklar için iştahını kabartmamışlar ki, girişler gerçekleşmemiştir.



2 yorum:

  1. sayın lefewre bey, sizden bir ricam olacak. borsa kendime göre iyi denilebilecek bir zarar ettim. bana bu zararı nasıl kurtarabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. dilediğiniz üzere, cevabınız özelden iletildi...
    selamlar;

    YanıtlaSil