11 Ağustos 2011 Perşembe

al-sat yapacaklar

illa ki trade yapacağım diyen olursa bir kaç kağıdı sürekli takip edip, hareketlerini ezberlesin.
koşullar her an değişebilir, ancak şu bir kaç günde akşam üzeri gelen düşüşlerde alım, ertesi gün öğlene kadar gelen artışlarda da satışı düşünebilirsiniz.
gelecek olumsuz haberler, ertesi sabah düşüşlerin devam etmesine yol açabilir. nakitinizin büyük kısmıyla ve kredili hisse alımı yapmayın şu aşamada.

7 yorum:

  1. Sn. lefewre
    Halen karda olduğumuz kağıtlarda realizasyona gidip maliyet altına inmeyi mi beklemeliyiz? Siz de dibin neresi olacağı şu an belirsiz diyorsunuz, peki neye göre hareket edeceğiz? (Netaş:95, Goody:37)

    YanıtlaSil
  2. bu sorunun cevabı biraz da endeksteki öngörünüze bağlıdır. endeksin daha geri geleceğini öngörüyorsanız dediğiniz işlem yapılabilir. sizce hesaplaşma bitmiş midir? panik havası geçmiş midir? fransa'nın notu gerçekten düşürülürse yeni bir sarsıntı olur mu? bugün bu not düşümünü yapmayacağını söyleyenler yarın oyunbozanlık yaparlar mı?
    1) bir defa şahsi kanaatime göre piyasa o kadar tedirgin ki ilk olumsuz haberde geri geliş devam edebilir. o yüzden tepki alımlarını, özellikle 55.000 gibi direnç noktalarına ulaştığında kar realizasyonu olarak değerlendirebiliriz.
    2) goody'nin en büyük beklentisi bedelsiz. ben ne olursa olsun bunu sabırla bekleyeceğim, yıllardır sermaye artırmamış diyorsanız siz bilirsiniz. ama son bir yıllık dibini görmemiş ender kağıtlardan. endeks düşerse eşlik eder. (eğer endeks paldır küldür yuvarlanırken bu kağıt ısrarla geri gelmiyorsa önemli bir duyum vardır demektir.) ama yok illa ki geri gelecek, daha ucuzdan alırım denecekse dediğim gibi artışlarda realizasyon yapılıp desteğe doğru geri gelişlerde alttan alınabilir yahut da çok daha ucuzlamış onca kağıtdan birine girilebilir.
    3) netas geleceği parlak kağıtlardan biridir. yukarıdaki açıklamalarım onun için de geçerlidir.

    YanıtlaSil
  3. Sn. Lefewre
    Hazır söz bedelsiz beklentili hisselere gelmişken GSRAY ile ilgili düşüncenizi öğrenmek isterim. Gelişmeler sonrası düşüncelerinizde revizyona gittiniz mi?

    YanıtlaSil
  4. gsray ile ilgili düşüncelerimi analiz olarak blogda paylaşayım, diğer arkadaşlar da istifade etsinler.

    YanıtlaSil
  5. Hocam hisse.net te sormuştum, eğer bir boş vaktiniz olursa, ama lütfen diğer çalışmalarına zarar vermeyecek, size sıkıntı vermeyecekse, bir katmer yorumu alabilir miyim? Hisse son düşüşte %50 değer kaybetti, sağlam bir hisseye benziyor temel olarak, yakında %100 bedelsiz verecek vs. Ayrıca diğer hissem de Erbos; bedelsiz potansiyeli, karlılığı, ve ucuz fiyatı ile gerçekten IMKB'de kıymeti bilinmeyen bir hisse,geleceğini çok iyi görüyorum ki, şu fiyatlar bir gün komik kalacak bu hisse için...

    YanıtlaSil
  6. katmr ile ilgili analiz yapacağım. cevaplamadığım tek soru ve hisse bu kaldı.

    YanıtlaSil
  7. hisse iki gündür tavan gidiyor. şimdi çıkan hisse için analiz yapıp da ucuz kahramanlıklar yapmayayım, kısa vadede gerek kalmadı sanırım. ama şunu söyleyebilirim, çok büyük bir oyuncunun katmr'de kredili ve açıkta yakalandığını, pozisyonlarını kapatmak için bir kaç grubun da ayak oyununa getirerek tüm malları satışa çıkarmak zorunda kaldığını, bu yüzden batma noktasına geldiğini, katmr'in de müthiş kayıplar vermesine neden olduğunu duyuyoruz. tahtanın bu derece bozulmuş olmasının ana nedeninin bu olduğu söyleniyor.

    YanıtlaSil