16 Eylül 2011 Cuma

küresel yatırımcılara

avrupa birliği üye ülke borsalarında yatırım yapan arkadaşlar, sorunuzu şu şekilde yanıtlayabilirim.
ben olsaydım özellikle yüklü miktarda yunan tahvili taşıyan çok kuvvetli banka ve finans kurumlarını araştırırdım. daha sonra uzun vadede bu hisselerin düşüşüne yönelik yatırım kararları alırdım.
elbette sizlerin ne yapacağı kendi yatırım anlayışınıza kalmış...

4 yorum:

  1. hocam öncelikle iyi geceler diliyorum. yeni blogunuz hayırlı olsun biraz karmaşık geldi bana. utpya turizm hakkında ne düşünüyorsunuz. yeni halka arz olan bir şirket bir yıl oluyor yanlışım yoksa. %375 bedelsiz verecekmiş. gerçi böyle bir zamanda hisse alınır mı bilmiyorum ama çok da iyi bir rakam olarak geldi bana. bu konuda sizin de düşüncelerinizi almak istedim.

    YanıtlaSil
  2. hocam bıraktınız mı yazmayı? bir değerlendirme alsak , not artışı vs..tşk

    YanıtlaSil
  3. sevgili yeniçeri, patron her fırsatı değerlendirip harıl harıl hisse satıyor. ne kadardan gittiğini de pek umursuyor gözükmüyor. yeter ki nakit gelsin. bedelsiz artırımını da bu denli yüksek açıklamasının sebebi de tahtaya yatırımcı çekmek olabilir.
    ve lakin bedelsiz kararı onaylanır ve gerçekleşirse hisse fiyatı neredeyse nominal değerin altına düşecek.
    ben bu tarz hisselerde yatırım hususunda değerlendirme yapmam. bu tarz tahtalar içeriden bilgi alanların, duyumu kuvvetli olanların at koşturduğu ya da çok profesyonellerin risk aldığı tahtalar.
    ama illa ki olumlu bir kaç şey söyleyin, gerisine karışmayın diyorsanız:
    a) patron satışıyla daha da düşerse hisse bedelsiz sonucu nominal değerin altına düşmesin diye daha sonra çıkışlar başlayabilir.
    b) bedelsiz gerçekleşir hisse fiyatları 1 liralarda gezinirse psikolojik olarak çok düşük gelebilir fiyat ve spekülasyon için çok cazip olabilir. sonuçta operasyon kararı alınırsa iyi kar bırakır.

    ama spk onay vermeyebilir de. daha sonra tahtaya sahip çıkılmayabilir de...

    sevgili adsız,
    not artışı ile ilgili kısa bir değerlendirme yaptım blogda.

    YanıtlaSil
  4. hocam şirket analizleri olacak mı?
    uyum
    bizim
    ülker
    göltaş
    asuzu

    YanıtlaSil