10 Ağustos 2011 Çarşamba

BANVT I

biliyorsunuz banvit bandırma vitaminli yem sanayi a.ş. geçenlerde beklenen haberi kap'a duyurdu.

yönetim kurulu başkan yardımcısı valid faruk ebubekir, kendisine ait olan 16.320.756 adet hissesini 4,80 tl/adet fiyattan birleşik arap emirlikleri merkezli aabar investment psj'ye toplam 79.339.6283080 tl bedelle sattı. bu nedenlede sn ebubekir dün itibariyle yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti ve yerine aabar firma yetkilisi mohammed badaway al-husseiny seçildi. dün tüm bu işlemler tamamlandı ve kamuya duyuruldu.

öncelikle satış haberi bir çok firma için oldukça müspet bir haberdir ve hemen arkasından daha olumlu haberler birbirini izler. genelde sermaye artırımı, yeni yatırımlar vb gibi…

önce banvt firmasını birazcık tanıyalım:

sermaye                                   : 100.023.579 tl.
dolaşımdaki hisse sayısı            :  19.004.480 adet (bu da borsaya kote edilmiş hisselerin çoğunluğunun arap firmasının eline geçtiğini gösterir. kalan kısmı da borsadan toplamak isteyebilirler, sonrasında bu hisseleri tekrar sirkülasyona sokmayı tercih edebilirler.) %27'si halka açık bir şirket, 1968 tarihinde kuruldu ve balıkesir'de yer alıyor.
özsermaye                               : 138.203.894 tl (sermayeye göre oldukça düşük bir rakam. revize edilmesi yahut da yeniden değerleme yapılması icap ediyor sanki)

ilk çeyrek bilançosunda: -5.487.303 tl zarar göstermişti. en son 2008 ağustos'unda %25 bedelsiz sermaye artırımı yaptı.

şimdi diğer analizleri ikinci kısma saklayayım. birincisi hissenin şu anki değeri 3,58 tl. en azından mantıken beher bedel olan 4,80 tl'ye fiyatların gelmesi gerekiyor ki alan kişi açısından zarar olmasın. sonrasında da bu bedelin üzerine çıkmalı.
elbette bunlar birer teori. sonuçta firma niçin devredilmiştir, alan kişinin hedefi nedir, bundan sonraki amaçları nelerdir gibi soruların cevaplarını bilmiyoruz. ayrıca salt beher bedel vb açıklamalar benim için balıklama atlanacak unsurlar değildir. belki de satış gerçekleştiği için beklenti bitmiştir. aabar tahtaya sahip çıkacak mıdır, birlikte göreceğiz.

ancak kişisel kanaatim endeks olumlu açılış yapar ve yükseliş gösterirse ben bu hissenin bugün endeksle birlikte yükseleceğini düşünüyorum. sonuçta 2010 ocak ayından itibaren en düşük seviyelerine gelmiştir, hemen satış sonrası bu kadar düşüşün yaşanması endeksteki paraşüt düşüşünün etkisidir diye düşünüyorum .ayrıca aabar perşembe gününden itibaren dün de dahil olmak üzere panikle satışa geçen yatırımcıların malını karşılamış olabilir.
endeks olumlu açar ve olumlu seyrine devam ederse bu kağıt bugün güzel açılacak ve yoluna güzel devam edecektir.

6,43 liralardan dönüş yaptığını da unutmayalım elbette bu borsanın köpüğünün alınmadığı zamanlardaki fiyat seviyeleri. 2010 sonundan bahsediyorum.
  
not: henüz bir analiz yapamadım ama imkb olumlu açılır ve dışarıda görülen yükselişler bizde de gerçekleşir, panik havası ve iç hesaplaşma son bulursa GOZDE de kendisini endeksin olumlu havasına bırakacak ve de bu seviyelerden tekrar ilk fırsatta 4 liraların üzerine çıkmaya çalışacak,
-devam edelim-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder