13 Ağustos 2011 Cumartesi

METRO (VIII-sonuç)

sonuç ve özete gelelim.
teknik analizden anladığımız kadarıyla düşüş trendini göstergeler teyit etmektedir. ayrıca son 5 yılın en düşük fiyat seviyelerinden işlem görmektedir. ancak!.. tabii ki biz uyanık davranıyoruz ve bu hissenin 2011'deki %100 bedelli sermaye artırımı sonrası bölündüğünü, dolaşımdaki hisse sayısının arttığını, dolayısıyla da şu anki fiyatların öncüsü olacak seviyeye otomatik getirdiğini unutmuyoruz. bunu da hesaba katmalıyız. (bölünme sonrası hisse senedi sayısı artar, hisse fiyatı düşer. )
ana trend yönünü aşağı doğru kırarsa bu hisse de onunla birlikte çekilmeye devam edecektir.
bilançosu ise normalde geleceğe dair müthiş fırsatların haberini müjdelememekte, karlılığı az bir sektörde rekabet ettiğini hatırlatmaktadır. (bunu bilanço söylüyor, biz fiili durumu biliyoruz. ne bilançolara ne de tekniğe tabii ki tamamen bel bağlamıyoruz, her şeyin şişirilmiş ya da olduğundan daha kötü gösterilmiş olabileceği ihtimalini aklımızın bir köşesinde tutuyoruz.)

bu durumda 2011/2.çeyrek bilançosunun da gelmesini bekleyeceğiz. olumlu gelir ve kar gösterilirse bu hissenin yukarı gitmesine zemin hazırlar. ayrıca endeksde toparlanma olursa yine kayıplarını telafi etmeye çalışır.

bu nedenle bu hissede pazartesi gününden itibaren her geri gelişlerde pozisyon açılacak. tahta sahibi hisseyi tamamen kendinde toplamak isterse, bu yeni bir hareketin öncüsü olabilir ancak diğer halka arzlar nedeniyle süreç oldukça yavaş işleyebilir. orta vadede getiri sağlayabilir, fakat bunun için sıkıcı bir süre olduğu yerde sayabilir. yine tahta sahibinin amaçlarına göre sert hareketler görülebilir, özellikle endeksin aşağı kırılmasıyla birlikte hisse de değer kaybına devam edebilir.
bu nedenle alımlar peyderpey yapılacak. endeks tam anlamıyla çökerse yahut da tahta sahibi yatırımcıyı korkutmak isterse 0,25-0,30 bandına kadar geri çekilme gerçekleşebilir. benim için 0,60 tl seviyeleri ve altı portföyü artırmak için peyderpey yeterlidir.
toplam sermayenin sadece %5'i bu hisse için ayrılacak.

amaç ise %100 kar sağlayana kadar beklemek. kağıdın sert hareketlerine göre yine hedef revize edilecek. 1,10-1,20 tl gibi ilk kar realizasyonlarına başlanacak. iz süren stoplarla kar kovalanacak. hissedeki volatilite göz önünde tutularak iz süren stoplar kağıdın her %10 yükselişinde o günkü kapanışın %20 altına revize edilecek.

-son-
selamlar;

3 yorum:

  1. elinize sağlık sn lefewre. tüm yazıyı okudum, metro benim de takibimde olacak bundan sonra.
    capulator

    YanıtlaSil
  2. Sayin Lefewre,

    Metro analizinizin tamamini buyuk bir ogrenme hevesi ile bir cirpida okudum.

    Kendi adima, yalnizca bir sirketin analizi degil, son derece ogretici bir yazi oldugunu belirtmek isterim.

    Hisse.net teki yazilariniz gibi bunun icinde tesekkur etmeden gecmek istemiyorum.

    Devamini buyuk bir heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. çok naziksiniz sn rookie_IV, teşekkür ederim. zamanım ve gücüm yettiğince, şartlar da elverişli olursa yardımcı olmaya devam etmeye çalışacağım.

    YanıtlaSil