17 Ağustos 2011 Çarşamba

KONYA (IV)

yavaş yavaş teknik analize giriş yapalım.

dikkat ederseniz konya aralık ayının başlarına kadar oldukça sakin günler geçirmişti. tabi bunda afyon'un bölünme sürecinde sermayenin bir süre orada bekletilmesi, hemen akabinde yüksek beklenti nedeniyle afyon'dan çıkan grubun aslan'a geçmesi etkili olmuştu. sıranın konya'ya gelmesi genel kurul kararı öncesi de beklentilerin satın alınmasına yetti. evet bu sene de konya için aralık ayından itibaren eğer endekste çöküş yaşanmazsa, küresel bir kriz nedeniyle ana trend yönünü aşağı doğru iyice kırar ve yeni dipler görmezsek başlayabileceğini düşünüyoruz. nitekim üç aylık süreç içerisinde gidip-gelmelerle birlikte bedelsiz beklentisi satın alınmaya başlanacaktır.
ancak bu sene çimento sektöründe en kuvvetli beklentinin golts ile birlikte konya olması, ayrıca afyon, brisa gibi kağıtlarla birlikte bedelsiz potansiyeli olan ve parmakla gösterilen firmalardan sayılması bu beklentinin daha önceden satın alınmasına neden olabilir.
hareketin aralık ayından önce başlayabilme ihtimali de göz önünde tutulmalıdır.
kanaatime göre sermaye artırımlarının olağanüstü genel kurul kararıyla alınması, olağan genel kurulda göstere göstere alınmasından çok daha mantıklı görünüyor. o yüzden mart ayını beklerken gelecek ay veya ekim ayında kap'a bir haber düşmeyeceğinin garantisini kimse veremez. bilakis, konya üç sene daha hiçbir artırım yapmayabilir, bunun da garantisini kimse veremez, sonuçta yine temettü kararıyla yetinmek zorunda kalabilir yatırımcılar.
dediğimiz gibi grafiğe baktığımızda aralık başıyla birlikte bir hareketlenmenin olduğunu, sadece bir aylık süreçte ise kağıdın %100 yaptığını, mar başına kadar artışın devam ettiğini görüyoruz. ve burada daha ilginç bir gelişmeye rastlıyoruz. aslı bundan sonra, yani genel kurula 3 hafta kalmışken artması gereken fiyatlar düşüşe geçmiş, bir anlamda kar realizasyonu gerçekleştirilerek daha sonra tekrar küçük yükselişlerle mal devredilmiştir. temettü sonrası kağıt tekrar tekrar düşüşe geçmiştir. bununla birlikte konya'da beklentinin yüksek olması bir daha dip fiyata gelmesini önlemiştir, bu da hisse için çok olumlu bir detaydır. geçtiğimiz haftaki çöküşte dahi konya geçen seneki başlangıç fiyatlarını görmemiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder