13 Ağustos 2011 Cumartesi

METRO (VII)

faaliyet raporunda dikka çekici şeyler var mı bakalım. bunun için 2010 yılı faaliyet raporunu inceleyeceğiz. genelde ilk sayfalar şirketin tanıtıldığı ve övüldüğü süslerden oluşur. ancak ikinci kısım bazen çok ince ayrıntılar verebilir.
et fiyatlarından şikayet eden ama turizmde yüzümüz güldü diyen bir girizgahla karşılaşıyoruz. etdeki kayıt dışılıktan dem vurulmakta, turizm yatırımlarında değişiklik yok demektedir. bunun anlamı maliyetlerimiz artıyorken, gelirlerimiz düşüyor demektir ve benden vergi istemeyin olur mu, birazcık zarar açıklayabilirimin alıştırmasıdır diyebiliriz. evet 2010'da 224 adet otobüs almışlar, bilançodaki mthiş duran varlıkları ve yatırımı kısmen açıklıyor bu durum. 2010'da 480 milyon ciro yaptık derken 467 milyon maliyetimiz vardı demiştir, buna göre karlılığı çok az bir sektördeyiz sonucu çıkıyor.617 kişi istihdam edilmiş yine aynı yılda. toplam 380 bin lira bağış yapılmış ki kara göre oldukça büyük bir rakam. elbette bu bağışlar daha sonra vergiden düşülecek.
galip öztürk 300 milyon liralık sermayenin 75 milyonuna yani %25'ine sahip.

ayrıca 11 ağustos'daki kap haberinde fatma öztürk'ten 3 milyon hissenin kendi adına virmanlandığını belirtmektedir. kaldı ki bu durumda yukarıdaki pay 78 milyona, oran da %26,'ya (yuvarlatılmış rakamlar) çıkmakta.
bu ne demek? bu şu demek, patron hiseleri şahsınde topluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder