17 Ağustos 2011 Çarşamba

KONYA (VI)

trend takip edici göstergelerden macd ile devam edelim. macd maalesef sıfırın altında. bu da ayı piyasasının gün geçtikçe güçlendiğini ifade etmektedir. arz-talep dengesi satıcılardan yana trend değiştirmektedir. yalnız tam da bu bölgede macd'nin trigger çizgisini (nokta nokta olan) yukarı doğru kesmesi teknik analiz kullanan sistemler için al sinyalinin doğmasına neden olmuştur. bu da yeni bir boğa trendinin başlayacağına dair umutları artırmıştır.






 bir diğer trend takip edici göstergemiz cci ile macd'yi teyit edip etmeyeceğimizi görelim ki, tek bir indikatörün doğurabileceği handikaplardan mümkün olduğu kadar koruyalım kendimizi. cci zaten genelde +100 ila -100 değerleri arasında salınan bir gösterge. bu seviyelerin altı ve üstü aşırı alım-satım bölgelerini gösterebilme yetisine de sahip olduğundan, dikkatli olmamız için bir neden doğuyor. ancak şu aşamada cci'ın son gelen alımlarla -100 bölgesinden çıkıp normal salınım bölgesine girdiğini görebiliyoruz. bu durumda fiyat ile indikatör grafiği arasında uyumsuzluk var mı diye bakmamız en iyisi. fiyatlar yeni bir zirve yaparken cci, bir önceki tepe noktasını geçemiyor mu? yahut da tersi söz konusu mu? şu an için grafikte böyle belirgin bir uyumsuzluk maalesef yok. ama piyasanın genel durumu hakkında bilgi veren cci'da tek dikkat edici detay +100'e yaklaşıyor olmasıdır. bu da bir süre uzak kalmak ve ters dönüşler için dikkat kesilmek anlamına gelir ki, tetikte olmakta fayda var.

son olarak piyasanın dinamiğini gösteren ve belirli bir sürede fiyatların % kaç değiştiğini ifade eden momentum'a bakalım ve sonuç bölümünde özetimizi yapıp, yatırım stratejimizi belirleyelim. bir defa fiyat grafiğiyle uyumsuzluk ibaresi göremiyoruz. halbuki en değerli işaretlerden biridir bu uyumsuzluklar. yalnız dibe yakın seviyelere gelmesi, yönünü yukarıya belirgin bir şekilde çevirmesiyle al sinyaline dönüşebilir, takip edilmelidir. şu aşamada trendin ivmesini koruduğunu momentumun yatay hareketinden çıkarabiliriz.dolayısıyla fiyatlardaki çıkış ivmesinin momentum ile teyit edilmemiş olması akıllarda soru işareti bırakmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder