31 Ağustos 2011 Çarşamba

bernanke-fed-mb

daha önce yapmış olduğumuz analizleri kısaca hatırlayıp, yorumlayalım.

* euro-bond için piyasaların gereksiz umutlandığını ve merkel-sarkozy toplantısından gereğinden fazla şey beklendiğini belirtmiş ve bunun da iyi olmadığını düşündüğümü açıklamıştım. nitekim kararlar pek de iyimserliğe lüzum olmadığını gösterdi, piyasalar umduğunu alamadıkları için bir kaç gün satış dalgası yemişti.
* bernanke'den qe3 açıklaması bekleyen piyasalar geçen cuma bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar. bu yüzden kısa süreli satış yediler. bununla birlikte amerikan verilerinin iyi gelmesi, fed'in ellerinde hala güçlü politikalar olduğunu belirtmesi şu anda yalancı bahar havası yaşatmakta, avrupa-asya ve abd'de. tam da burada imkb'nin şanssızlığını belirtelim. tüm piyasalar koordineli bir şekilde bu olumlu havanın tadını çıkarırken maalesef bizler bayram tatiline girdik. tam tatil bitti derken diğer piyasalarda kar satışları başlarsa hiç şaşırmam (tebessüm)
* para politikası kurulu'nun faizleri sembolik de olsa düşürebileceğini belirtmiştik. herhangi bir değişiklik olmadı. ve fakat faiz indirimlerinin devamının geleceğine dair sinyaller verilmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder