9 Ağustos 2011 Salı

fed sonuç

şimdi bütün bunların manası nedir?

bi' defa ben bir çok şeyin altında bit yeniği arayan adamım. ama bu bazen bazı hadiseleri olduğu gibi kabul etmeyeceğim yahut da paranoyakça davranacağım anlamına gelmez. işte dengeyi tutturmak bu açıdan önemli. o halde:
1) perşembe-cuma günü henüz abd not indirim haberi gelmeden borsada tepe taklak düşüşlerin görülmesinin boşa olmadığını birlikte gördük. büyükler her zaman bir adım öndedir. yani not düşürüleceğine dair bilgiler birilerine çok önceden gitmişti. işte bizlerin yapması gereken tahminlere dayalı varsayımlar yapmak değil bu kodamanların ayak izlerini takip etmek ve kırıntılarından faydalanmaktır.
2) dolayısıyla şu aralarda borsadaki bugün meydana gelen kayıpların telafi edilerek artıya geçmiş olması acaba mı sorusunu tekrar gündeme getirmiştir. bu akşam piyasalar açısından gelebilecek olumlu haberlerin beklentileri mi satın alınmaktadır?
3) bu gibi artıya geçmelerde "işte borsa döndü, hücum!" tarzında tüm portföyünüzle kağıtlara yüklenmeyiniz. elinizde mutlaka çoğunlukla nakit bulundurunuz. unutmayınız yeni bir satış dalgasının gelmeyeceğini hiç kimse garanti edemez.
4) düşüşler de sonsuza kadar devam etmez. eğer bir kağıtda satan olmazsa ve dibinin dibini de görmüşse bir süre sonra fiyatlar durağanlaşacaktır. o yüzden çok kötü bir haber geldiğinde yine telaş yapıp serbestten emir vererek zaten kağıt üzerinde oluşan müthiş zararlarınızı realize etmeyiniz.

bundan sonra piyasanın durulmasını, döneceği noktayı bekleyeceğiz. bunun için çeşitli enstrümanları devreye sokacak ve analizlerimize hız vereceğiz. bu konuda silahlarımız kuvvetli, merak etmeyiniz.

ve bir ek...
fed'den kimse mucize beklemesin. sonuçta uygulayabileceği para politikası araçları iyice azalmaya başladı çünkü her şeyi denedi. tamamen çaresiz de zannetmeyiniz. uygulayacağımız stratejileri belirlemek
için kullanmamız yeterli olacaktır.

için kullanmamız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder