31 Ağustos 2011 Çarşamba

muhtemel analizler

bayramın telaşesi yavaş yavaş geçiyor.
vakit bulursak sıradaki analizlerimizi gozde, netas ve afmas için yapacağız.

8 yorum:

  1. Sayın lefewre,Patriot ben, Parsan diye bir hisse var...Pd/dd, bulunduğu sektördeki ucuzluğu, son bilançodaki mükemmel karı, ama hisse tepki vermiyor.İnanılmaz şık duran bu hissedeki baskının sebebi ne olabilir?Portföyümün yarısı bu hissede, diğer hisseler endeksle beraber çıkarken bunun yerinde sayması can sıkıcı olsa da bu hisseyi terketmeyi aklım almıyor...
    Ve şahsi düşüncenizi merak ediyorum; bedelsiz beklentili hisselere aralık ayı gibi girmek gerekir diye bir klasik düşünce var, doğru buluyor musunuz? ve sizce bedelsiz beklentisiyle birlikte en güçlü hareketi hangi hisseler yapacak hissiyatinize göre? Tahminimce;
    Konya, Netaş, Gsray, Kent diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  2. gozde, netas ve afmas için küçük bir analiz yapacağım.

    parsn'a gelelim.
    bi defa sayılı ticari araç üreticilerinin değerli tedarikçilerinden birisi.
    2008 kriz seviyesi 0,60 liralar. son beş yılda ağustos büyük çöküş öncesi zirvesi 2,50 liralardı. çöküş öncesi ise 2,90 liraları görmüştü. son haftalarda ralli yapmıştı ama bu rallinin çok büyük bir beklentisi, gerekçesi yoktu açıkçası.
    bir yıllık dibinden uzak olduğunu, nisan seviyelerine geldiğini, çöküş öncesi tarihi zirvesinden zaten geri döndüğünü de belirteyim.
    açıkçası endeksin yükselişi sırasında grup girişine benziyordu yükselişi, zaten bu konuda hisse.net'de de açıklama yapmıştım. sanırım sizdiniz, mesajı alıp, karlı bir işlem yapan değerli patriot?
    bedelsiz vermesini seven bir şirket. borsanın yıldız hissesidir şeklinde iddialı bir analiz yapamayacağım, üzgünüm. ama olur da sermaye artırımına gider, iyi bir sipariş alıp kapasitesini doldurur vb gibi kap'a açıklama yapar işte o zaman güzel hareketler yapar.
    bununla birlikte endeksle birlikte verdiklerini alabilecek bir potansiyele sahip...
    bilançosu hoş ama ihtişamlı değil.
    işte bu hisseyle ilgili benim kafamdaki kuşku, neden grubun dadandığı? bir duyum mu var, bir şeyler mi olacak yoksa sadece küçük bir operasyondu oldu ve bitti mi emin değilim işte.
    eğer kap'a iyi bir haber açıklamazsa nasıl bir kaç yıllık fiyat grafiğini inceleyin, bundna sonrakiler için ipucu verecektir...

    YanıtlaSil
  3. Sayın lefewre cevabınız için çok teşekkür ederim, evet o kişi bendim,hafızanız oldukça kuvvetliymiş...Parsan için somut bir şeyleri görmek gerekiyor ki, geçmiştekine benzer hareketler yapmasın...
    Mesajınızda bir cümle dikkatimi çekti;
    borsanın yıldız hissesidir şeklinde iddialı bir analiz yapamayacağım, üzgünüm.

    Gerçekten borsanın yıldızı veya yıldızları tabirini verdiğiniz hisseler...Mesela TTRAK bence bir tanesi olabilir, (ama bence yine alım için fiyatı pahalı) şeklindeki kendisini ispat etmiş hisseler mi?
    Yoksa yükseliş potansiyelinin çok ve/veya çabuk olacağını öngördüğünüz hisseler mi? Atıyorum mesela bir feniş, ya da banvit veya bir başka hisse gibi mi...
    Aslında daha açıkca; Sizin tahminlerinize göre bu tür hisseler; burada analizini yaptığınız hisseler mi?
    Borsacı belki herkesin yorumunu dinler, belki herkesin portföyünü merak eder, ama eninde sonunda kendi kararını verir/vermelidir...
    Ben gerçekten sizin bu konuya vereceğiniz yanıtı merak ediyorum, saygılarımla..

    YanıtlaSil
  4. Son olarak, alıntı yaparak ve özellikle zaten sizin adınızı vererek,burada verdiğiniz cevabı hisse.net ilgili hisse topiğinde yazmam uygun olur mu? Özellikle oradaki arkadasların da okumasını isterim..Sonuçta tarafsız bir bakış açısıdır sizinki, biz orada çok fazla beklentideyiz uçacak kaçacak diye..

    YanıtlaSil
  5. sorun olmaz...

    bir bildiğiniz varsa beklentinizi sürdürün elbette, belki bilmediğimiz bir hikyesi vardır da sahiden uçar-kaçar.
    ama benim tarzım değil bu...

    YanıtlaSil
  6. doğrudur, şahsıma göre yıldız olarak adlandırdığım hisseler mevcut.
    aslında ben öyle portföyümü paylaşmam, aman esrarengiz olayım, bak benim seçtiğim hisseler altın değerindedir, bir bilseniz ihya olursunuz ama söylemiyorum tarzı bir adam değilim. sonuçta borsada kaç hisse var ki? benim seçtiklerimi binlerce yatırımcı da seçiyordur eminim.
    ama bana güvenen ve portföyünü yönettiğim insanlara olan saygımdan dolayı bunu paylaşamam elbette. sonuçta o insanlar adına bir şeyler yapıyorum.
    ayrıca ana trend kırılmışsa öyle yıldız olabilecek bir kağıt falan yoktur, peşinen belirteyim.
    ben bu uzun vadelidir diye vurgulamadığım sürece öyle her analizini yaptığım kağıt bak bende bu var anlamına gelmez. sadece o an için bir soruya istinaden paylaşmışımdır.

    ama gozde, benim şu an için uzun soluklu vadede en kıymetli kağıtlarımdan biridir. bana göre yukarıdaki tanıma uymaktadır. bir kaç istisna dahilinde. daha sonra paylaşırım.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim değerli görüşlerinizi paylaştığınız içinsayın lefewre, ilgile takip ediyorum çalışmalarınızı...

    YanıtlaSil
  8. pek bir şey yapmış sayılmam gerçi ama, ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil