17 Ağustos 2011 Çarşamba

KONYA (I)


minuscule'un (benim için çok önemli birisi) ricası üzerine konya çimento için analizimize başlıyoruz.
konya geçmiş olağan genel kurulu toplantısını 24/03/2011 tarihinde şirket merkezinde gerçekleştirdi. önümüzdeki olağan genel kurul ise yine mart sonu gibi gerçekleştirilecek. son 10 yıldır sermaye artırımı gerçekleştirmediği için yüksek bedelsiz verme ihtimali var. bu aynı zamanda bedelli sermaye artırımına gitmeyeceği anlamına gelmiyor. bu durum her yıl genel kurula doğru yatırımcıların beklentilerinin artmasına neden oluyor. halbuki yönetim kurulunun herhangi bir zaman diliminde (gelecek ay ya da 5-6 ay sonra) genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırıp, sermaye artırım kararını onaya sunması da mümkün. yani sadece olağan genel kurul'da artırım kararı alınacak diye bir kural yok. ancak kayıtlı sermaye tavanı sistemine dahil değilse yönetim kurulu tek başına bu kararı alamaz, genel kurulun onayına sunmak zorundadır. işte bizler yatırımcıların bu beklentisini kendimiz beklentiye dönüştürecek ve beklentinin beklentisini satın alacağız. herkesin pozisyonlarını şiddetlendirdiği zirve noktasında da realizasyonu gerçekleştireceğiz.
analize başlamamızın ve minuscule'a yapılacak pozisyon tavsiyesinin sebebi de bu.

şimdi giriş yapalım:
konya çimento san.a.ş. /1954/konya (1 çimento fabrikası ve agrega tesisi, 18 hazır beton tesisi, 27 adet beton pompası ve 120 adet transmikserli araç filosu)
ortaklık: parcifim sa %81,88-konya ltd %1,46-diğer %16,66
faaliyet bölgeleri: iç anadolu ve akdeniz
kapasite: 2 milyon ton çimento, 1.5 milyon ton klinker

riskler : endeksin her yeni yükselişinde yabancı payı peyderpey azalıyor bu da yabancıların artışları pozisyonlarını kapatmak için fırsat olarak gördüğü ihtimalini kuvvetlendiriyor. ayrıca yeni bir geri geliş dalgası olabilir, bu da beklentili hisseler dahil tüm kağıtlarda düşüş demek. dolayısıyla önümüzdeki en büyük handikap ana trend.
avantaj: hissenin son panik dalgası neticesinde uygun fiyatlara gelerek alım fırsatı vermiş olması ve küçük yatırımcının bir çoğunun pozisyonunu boşaltması. tahta sahibi bu sırada payını artırmış olabilir. bu durum elini güçlendirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder