10 Ağustos 2011 Çarşamba

yurtdışı takipçileri

bu arada bloğu amerika'dan, hollanda'dan, finlandiya'dan, almanya'dan takip eden yatırımcılarımız mevcut. onlar da eksik olmasınlar. yatırımlarını ister türkiye isterse diğer uluslararası piyasalarda yapsınlar hiç fark etmez. ana trend konusundaki yorumlarımızı geçerli kabul edebilirsiniz.
kendi ülke borsalarınızda da çok iyi fırsatlar karşınıza çıkacaktır. özellikle derinliği olan, patron ve diğer grupların manipülatif hareketlerine daha az meyilli bu tür borsalarda hisselerin defter değerlerine, fiyat kazanç oranlarına önem veriniz. gelişmekte olan piyasalara göre bu konularda en az 3-4 adım öndesiniz demektir.
aynı şekilde açığa satış enstrümanlarının hayli gelişmiş olduğu bu piyasalarda alternatifleriniz daha fazladır.
özellikle bu durgunluk döneminde çok iyi bilanço açıklamış küçük şirketlerin hisselerini arayıp bulunuz. üstelik fiyatları nispeten düşük kalmış kağıtları bir şekilde keşfetmeye bakınız. binlerce hissenin işlem gördüğü borsalarda diğer yatırımcıları atlatma şansınız çok daha fazladır ve de iyi bir analizle kendinize strateji belirleyebilirsiniz.
bu ortamda teknoloji ve bilişim bazlı hisselerden (dot.com olarak adlandırılan) bir süre uzak durunuz. kriz döneminde ilk darbeyi yiyecek lüks tüketim malzemelerine yönelik hizmet veren şirket kağıtlarından da bir süre uzak kalın. çok iyi bir fırsat yakaladığınızı düşünüyorsanız takip edin ama aceleci davranmayın.

yatırımlarınızı türkiye piyasasında değerlendirmek isterseniz ve de zaman kavramı açısından sıkıntınız yoksa, sabırlıysanız sizler için de bir çok fırsat söz konusudur. bu konuda çok ürkek davranmayınız, yalnız yatırım için sabırsız da olmayınız. yardımlarımızı esirgemeyiz.

selamlar;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder