11 Ağustos 2011 Perşembe

endeks artış

nakitinizin tamamıyla, özellikle öğleden önce erken saatlerdeki artışa dayanarak "fırsatları kaçırıyoruz" telaşıyla mala girmeyiniz.

2 yorum:

  1. GARAN'da bir terslik var gibi duruyor bugün. Nedeni ne olabilir sizce? Diğer büyük bankalar endekse uyumlu, sanayi şirketleri yukarıyı zorluyor ama GARAN ile endeks tutuluyor sanki.

    YanıtlaSil
  2. son bir haftalık düşüşe baktığımızda akbnk yaklaşık %24, isctr %23, ykbnk %30; buna rağmen garan %18 düştü. diğer bankalarlar arasındaki düşüş hızını bu şekilde çıkarken dengeliyor.
    ancak şunu unutmayalım. kriz gerçekleşir ve aşağı doğru kırılırsa endeksi çökertmek için öncü olacak kağıtlar da banka hisseleri olacaktır. endeks dibi gördükten sonra olası bir toparlanma başlayacaksa da yine buna ilk tepkiyi banka hisseleri verecektir.
    şu an banka hisseleri tüm sanayi hisselerinden daha fazla satış yemektedir. nitekim krizden en çok bankaların etkileneceği öngörülmektedir. özellikle türkiye'nin konumu daha fazla çünkü sürekli artan munzam karşılıklarla banka karlarının düşeceği beklentisi ve düşen faizler handikap oluşturmaktadır. garan'da meydana gelen işlem hacmi diğer bankalara göre daha etkilidir, yabancının en gözde kağıt garan'dır. o yüzden düşüşler de, çıkışlar da diğer banka kağıtlarına göre ayrışabilir.

    YanıtlaSil