17 Ağustos 2011 Çarşamba

KONYA (VII-sonuç)

şimdi gelelim sonuç bölümüne, özete ve de doğal olarak sevgili yatırımcı minuscule için yatırım stratejilerini belirlemeye.

temel analizden anladığımız kadarıyla analizini yaptığımız şirket çimento sektöründe yıldız gibi parlayan firmalardan birisi, aynı sağlam yapısını sürdürmeye devam ederse de her geçen dönem payını artıracaktır. orta ve uzun vadede yatırım yapıp, sonuçlarını görene kadar bekleyebileceğimiz bir hisse. tek sorun ana trend ve endekste görülebilecek yeni bir dip. bu durumda geel seyre uyacaktır.

bununla birlikte salt teknik analiz yapan bir analist olsaydım bu kağıtta kar realizasyonu beklerdim. şimdilik hava tetikte bekle ve geri dönüş için hazır ol tadında kokuyor. bu durumda dönüşler ve buna ilaveten geleek panik satışlar pozisyon açmak için kullanılacak.
ayrıca nakitin tamamıyla değil her geri geliş ihtimali göz önünde bulundurularak alınacak kağıt.

amaç 2011 sonuna kadar gelebilecek olağanüstü genel kurul çağrısını kaçırmayarak, sermaye artırım ihtimalini göz önünde bulundurmak.
ayrıca kasım-aralık ayından itibaren genel kurul beklentisiyle gerçekleşecek en azından %50 üstü bir primi kaçırmamak. ilk etapta 300 tl daha sonra da geri dönüş yaptığı 375 tl seviyeleri hedefimiz. ayrıca genel kurul gündeminin açıklanmasına bir hafta kala satış yapılarak kar realizasyonu yapılacak. daha sonra genel kurul gündeminin açıklanması beklenerek gelebilecek bir temettü haberinden sonra oluşabilecek panik ve ümitsizlik satışlarında tekrar pozisyon açmak.

bunun için ağustos-eylül-ekim ve (kasım ortası) ayları portföyü artırmak için kullanacağımız kritik tarihler.
aralık-ocak-(şubat ortası) ayları yükselişin tırmanacağını bekleyeceğimiz zaman dilimi.
şubat ortası ve sonrası kar realizasyonun gerçekleşeceği kritik zaman dilimi.
mart başından itibaren yeniden pozisyona giriş için yeni fırsatları kollayacağımız zaman dilimi.

senaryo 1: mart başına kadar olağaüstü genel kurul kararıyla sermaye artırımı gerçekleşirse karda oturacak ve pozisyonu ikinci bir analize kadar uzun bir süre bozmayacağız.
senaryo2: ana trend aşağı yönlü kırılışını şiddetlendirir ve endekste çöküş başlarsa eldeki nakitle, ana destek seviyelerinde peyderpey ve küçük lotlar halinde alım yaparak hem hisse sayımızı artıracak hem de maliyetimizi düşüreceğiz.

bundan sonrası sabır, zaman ve de stratejiye bağlı olmaya, dikkate, kararlılığa bağlı.

yorulduk, birazcık sakinleşelim. hafif yüksek sesle dinlediğimde dinginlik veriyor bazen. buyrun, ben de isterim diyenlere küçük bir 17. yüzyıl nikriz peşrev tavsiye ediyorum. aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

nikriz peşrev/musiki

selamlar;



4 yorum:

  1. Sayın lefewre; bahsettiğimiz durumda olan konya dışında; karton, bagfs, brisa, netas, cmbtn vs. gibi hisseler de var!Aynı durum bunlar için de geçerli mi?yani aynı stratejiyle mesela kartn hisseleri de toplanabilir mi? konya/kartn paritesi hep eşdeğer gidiyor, mesela konya değil de, karton sermaye arttırımı kararı da verebilir, ya da cmbtn...Özellikle konyayı seçmemizin bir sebebi var mı?

    YanıtlaSil
  2. bu kesin her hisse için böyledir diyemem. analiz yapmak, incelemek lazım. kartn için benzer varsayım güdülebilir, doğrudur. yine beklentili hisselerin beklenti kuvveti de bunu etkileyecektir.

    YanıtlaSil
  3. SN. LEFEWRE, BURAYA BİR NETAŞ ANALİZİ YAKIŞIR.. BEDELSİZ,ARSA SATIŞI,PROBİL ŞİRKET ALIMI VE NAKİT TEMETTÜ SÜYLE.. NE DERSİNİZ?

    YanıtlaSil
  4. önümüzdeki hafta yaşayacağımız boşluğu analizler yaparak değerlendirelim, eksiklerimizi tamamlayalım.

    YanıtlaSil