14 Ağustos 2011 Pazar

hisse açıklamalarına dair

eğer bir hisseye dair analiz yapacaksam o hissenin adını başlıkta ayrı olarak büyük harfle belirtirim. genelde de aynı başlıkla I, II, III şeklinde analiz devam eder. ancak aşağıdaki gibi sorular veya benzeri bir başlık altında belirttiklerim analiz yerine geçmez. kısa sürede göz atıp, kendimce bir takım piyasa verilerine göre yapmış olduğum yorumlardır hepsi de. lütfen bunu göz önünde bulundurunuz...

2 yorum:

  1. Hocam müsade ederseniz bir kaç soru sormak istiyorum;

    1) METRO'yu incelerken grafiklede üssel hareketli ortalamarı tercih ettiğinizi farkettim. Bu bir kişisel TA tercihi midir acaba? Benim görebilidiğim kadarıyla daha çok ağırlıklı hareketli ortalamalar kullanılıyor, sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

    2) Yine paragaranti sitesinde Gün1 için 9 Gün2 için 18 kullanmışsınız. İlk açılışta bu değerler geldiği için değiştirmeye gerek görmediniz mi yoksa bu gün aralıkları uygun olduğu için mi öylece bıraktınız?

    3) Paragaranti sitesindeki Pozitif İşlem Miktarı ve Negatif İşlem Miktarı OBV midir acaba? Sitedeki açıklamaları okudum ama emin olamadım.

    4) Şirketlerin 4-5 yıllık hisse fiyatlarını incelemek açısından acaba USD fiyatı TL'ye göre daha sağlıklı bir analiz imkanı vermez mi? TL'nin döviz karşısındaki dalgalanmaları uzun yıllara dayalı analizi etkiler mi?

    5) METRO gibi göreceli olarak sığ ve patron kontrolündeki kağıtlarda tahta sahibi bize göstermek istediği resmi çizebilir değil mi? Yani biz grafiklerde hisse yükselecek diye okurken bir anda dibe çakılma ihtimali olabilir değil mi?

    Bu arada ayrıntılı analiz için teşekkürler. Hem teknik hem temel analizi bir arada kullanmanız bence çok doğru bir yaklaşım. Bazen tekniği al veren hisse endeks ile birlikte aşağı salıyor, temelinin sağlam olduğunu bildiğimiz hisselerde paniğe kapılmadan durumu değerlendirebiliyoruz (en azından kendi adıma durum böyle). Ama temeli de çok güven vermeyen bir hissede yakalanırsak düşüşe, panik içinde yanlış işler yapabiliyoruz.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler. (Hissenet'den Fabrice ben bu arada. Maalesef bu blog'a isimle yorum gönderebileceğim herhangi bir hesabım yok, dolayısıyla anonim gönderebiliyorum)

    YanıtlaSil
  2. cevaplarını ayrıca "el cevap" başlığında verdim.

    YanıtlaSil