14 Ağustos 2011 Pazar

sorular ve cevaplar III

6) kiler'in gidişatı hakkında?
öncelikle ilgilenmediğim bir diğer kağıtlardan biri olduğunu söyleyebilirim. bu hisse hakkında söyleyeceğim diğer dipnot ise endeks kağıdı olduğu. yani değer kazanması endeksin toparlanmasına bağlı, aksi takdirde pozitif ayrışabileceğini düşünmüyorum. hee, dersiniz ki büyük bir haber gelir, satışı söz konusu olur vb o zaman gelişmelerin bahsettiğimiz gibi olmayacağı muhakkak.
bilmiyorum daha önce fark eden oldu mu ama hareketlerine dikkat ederseniz bizim ile çok benzer bir süreç yaşadı. şubatta arz olan hisse önce çok da beklenildiği gibi bir yukarı çıkış yapmadı, sonrasında ise aşağı salınıma başladı. endeksin genel görünümü bozulmadan önce düşüş trendine girmişti yani.
ne demek istediğimi yandaki bir yıllık fiyat grafiğine bakarak şimdi anlıyorsunuzdur sanırım. 2011 şubat ayında halka arz, sonrasında bir süre geri çekilme ve akabindeher iki hisse de %17-%20 arasındaki bir marjda değerlenme, hemen akabinde aynı düşüş trendi. kiler'in ikinci çeyrek bilançosu geldiğinde yeniden bir göz atmak lazım, özellikle toptan ticareti yapan ve hızlı tüketime ön ayak olan bir grubun duran varlıklarının dönen varlıklarına neredeyse yakın oluşu birazcık can sıkıyor gibi. ayrıca kısa vadeli yükümlülükleri de uzun vadeli borçlarının neredeyse iki katı. ve fakat nakit pozisyonu hiç de azımsanmayacak derecede. sermayesi çok sağlam, özsermayesi ise bu sermayeye göre o kadar parlak gözükmüyor. bizim ve kiler'de ileride bedelli sermaye artırımı olur mu bilmem ama bu konuda dikkatli olmak lazım. ayrıca beta'sına göre düşük risk grubunda hisse.
momentum'a göre düşüş temposu gücünü koruyor ama son gün bu tempoyu kaybedebileceğine dair sinyaller gelmeye başladı. yalnız kesin bir şey söylemek için henüz erken. rsi hissenin aşırı satım bölgesinde olduğunu doğruluyor ancak bölgeden çıkmak için yukarı hareketin başladığına dair yine erken sinyaller alıyorum. stokastik rsi'ı teyit ediyor, uyumsuzluk yok. macd de çok farklı bir şey söylemiyor aslında ancak düşüş trendini çok güçlü bir biçimde onaylıyor. cci ise macd ile çelişiyor, macd'nin kuvvetli sinyaline karşın düşüş trendinin bozulduğunu bizlere işaret ediyor. işlem hacmi özellikle düşüş trendinde aynı paralelde azalış gösterirken son gelen artışda biraz olsun artmış ama açıkçası son bir kaç gün için ne satımların ne de alımların çok da iştahlı olduğunu göstermiyor bu durum.
özetle, bu hisse endeksin toparlanması halinde yönün yukarı kırar. aksi takdirde her yer kırmızıyken pozitif ayrışacağını düşünmüyorum. ama örneğin eğer bir 7 tl maliyetiniz de varsa %40'a yakın zararla da çıkmak yerine kağıdın biraz toparlanmasını beklemek gerekiyor galiba. (endeks hakkıyla toparlanırsa zararı telafi edecektir, sert hareketler beklemeyelim. tek ihtimal son düşüşlerde patron dağılan hissesini toparladıysa ve tahtaya mutlak hakimse yukarı yönlü hareketi başlatabilir.) bir esems, dardl yerine kiler ya da bizim öneririm, ancak onca kağıt varken her ikisi de benim portföyüme dahil kağıtlar değil.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder