11 Ağustos 2011 Perşembe

ana trend I

hiç kimse görmedi, göremedi. önemini de anlamadı. yabancının çıkışıyla birlikte aslında ana trend kırılmıştır. yönünü aşağıya çevirmiştir. bu tarih de kasım 2010 yılıdır.
nitekim ondan sonra imkb'nin 70 binlerden 58 binlere düştüğünü daha sonra tekrar toparlamaya çalıştığını ama gücünün yetmediğini görüyoruz.




lütfen grafiği inceleyiniz. ekim'e kadar ana trendin yönü yukarı olan endeks 72.000'e kadar çıkışını sürdürmektedir. daha sonrasında anlık takas verilerinin görülmesini engelleyen spk tebliğiyle birlikte yabancılar, munzam karşılık oranlarının artışını da bahane ederek çıkmaya başlamışlardır.
daha sonra toparlanma çabası ve her yeni zirve bir önceki zirvenin altında kalmış. (ki sonrasında mide bulantısı oluştu bünyemizde ve sahdan çıkıp yedek klübeye çekilmeye ve sadece kısa vadeli tradelere başladık) yani boğalar savaşıyor, endeksi yukarıya taşımaya çalışıyor ancak gücü daha fazlasına bir türlü yetmiyor. ayrıca inerken artan hacim (satıcılı istekli), çıkarken ise azalarak bu teyidi güçlendiriyor. sonrası malum.
yabancı paylarındaki grafiğe de bakarsak da peyderpey azalışları görüyoruz.

devam edelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder